Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Bio Enzym Startovací set pro septiky a jímky
Bio Enzym Startovací set pro septiky a jímky

Bio Enzym Startovací set pro septiky a jímky

BIOPROSPECT BIO Enzym Startovací set pro septiky a jímky 58978 Startovací set pro septiky a jímky. Obsahuje: 2 x Bio-P1 do septiku 2 x 100 g, 1 x septišok 200 ml, 1 x neutralizér zápachu 100 ml... Zobrazit celý popis »


Výrobce: BIOPROSPECT
Kód / Model: 58978

Popis

BIOPROSPECT BIO Enzym Startovací set pro septiky a jímky 58978

Startovací set pro septiky a jímky.
Obsahuje: 2 x Bio-P1 do septiku 2 x 100 g, 1 x septišok 200 ml, 1 x neutralizér zápachu 100 ml.

1) Bio-P1 je biologický přípravek určený k likvidaci organických nečistot v septicích, žumpách, suchých záchodech a domovních čistírnách odpadních vod. Obsahuje směs přírodních bakterií a enzymů, které rozkládají organické látky a výrazně omezují zápach.

Využití v septicích a žumpách: Na povrchu obsahu septiku se po použití vytvoří pěna a u dna jemná usazenina. Po pravidelných aplikacích se obsah těchto nádrží rozloží na kalovou vodu a pokud má septik přepad, odteče do kanalizace. Tím se zamezí vyvážení septiku. V případě, že septik přepad nemá, usazený kal je zkapalněný, nezapáchá a je zbaven zdraví škodlivých patogenních látek. Přípravek je vhodné používat po celý rok, i v zimním období, neboť obsah septiku v zimě nezamrzá.

Návod k použití: obsah sáčku rozpusťte a rozmíchejte ve 2l teplé vody (30 – 40st. C) a nechte cca 15 – 30 min aktivovat za občasného míchání. Poté roztok použijte přímo do septiku, žumpy. Pravidelné měsíční dávky pomohou zajistit nezapáchající a bezproblémový provoz systému. Rozmíchaný roztok použijte max. do 1 hod. od začátku přípravy.

Měsíční dávka pro septik do obsahu 5m3 je 100 g. Pro nastartování procesu biologického čištění v septiku o objemu do 5m3 doporučujeme během prvního měsíce použít zvýšené množství přípravku, a to 2 balení BIO-P1 měsíčně a nebo po 1 balení každých 14 dní. Nadále aplikovat do septiku 1 balení (100g) 1 x měsíčně.

2) Septikšok je unikátní silně koncentrovaný přípravek je určený do silně zanedbaných septiků, žump, suchých záchodů a jímek. Zkapalňuje a rozkládá i jinak těžko rozložitelný organický odpad.

Jedná se o čistě přírodní mikrobiologické čištění. Je směsí vybraných nepatogenních přírodních mikroorganismů, které jsou vysoce aktivní a biologicky rozkládají usazeniny a likvidují zápach.

Septikšok je významným doplňkem přípravku Bio P1. V případě hodně zanedbaných a problémových nádrží je možné dávku zvýšit. Je beze zbytku odbouratelný, tudíž nemůže dojít k předávkování. Bakteriální aktivita je aerobní i anaerobní. Tyto bakterie se při dostatku potravy a v optimálních podmínkách dále samy rozmnožují a produkují další enzymy, a to jak za přístupu vzduchu (aerobně), tak i nepřístupu kyslíku (anaerobně). Kapalná forma tohoto přípravku je schopna produkovat různé enzymy, jako např.: amylázu, proteázu, lipázu a celulázu.

Využití: Při aplikaci domovními odpady roztok projde celým systémem potrubí, který také pročistí, včetně různých čerpadel, dmýchadel, stěn septiků, lapačů tuků, až do septiku či žumpy, kde se bakterie hned začnou živit organickou hmotou. Preparát pracuje pozvolna, ale zato důkladně. Po pravidelném použití dochází k rozkladu pevných nečistot na tekutinu, kterou je možné lehce vyčerpat běžným kalovým čerpadlem.

Jelikož je přípravek přírodní látka je samozřejmě nutné počítat s určitou časovou prodlevou, než se ukáže první výsledek. Záleží na zatíženosti septiku a také na konkrétních případech, protože každá domácnost produkuje jinou odpadní vodu. Pro bioenzymatické přípravky platí jedno obecné pravidlo - lépe pravidelně běžnou dávkou, než hodně a jednou za čas. Septik dlouhodobě ošetřovaný tímto přípravkem není třeba téměř vůbec vyvážet, nebo se výrazně prodlouží interval odvozu fekálií.

Návod k použití: V počáteční fázi doporučujeme dávkovat 1 balení každých 14 dní do silně zanesených septiků po dobu 1 měsíce. Poté pravidelně 1 x měsíčně až do odstranění potíží (cca 2 měsíce). Doporučujeme Septikšok aplikovat do septiku poprvé napřímo a dále možno pokračovat v aplikacích záchodem. Po této době je vhodné dále aplikovat přípravek Bio P1. 200 ml přípravku je určeno pro septiky běžné velikosti 3m3, max do 5m3.

Důležitá upozornění: Přípravek se používá neředěný. Současně s přípravkem nepoužívejte chemické a dezinfekční prostředky, kyseliny a louhy. Jejich použití zásadně snižuje účinnost bioenzym. Vodu ze septiku, žumpy, apod., nepoužívejte na zalévání. Přípravek neničí zárodky nemocí. Skladujte na suchém místě, chraňte před zmrznutím.

3) Neutralizér zápachu pohlcuje nepříjemný zápach, který přímo zneutralizuje, místo aby ho pouze překryl.

Je vhodný na: čalouňení, koberce, lůžkoviny, sedáky židlí, obuv, interiéry automobilů. Dále na: pot, zvratky, fekálie, moč, cigaretový a kuchyňský zápach, při chovu domácích zvířat, apod. Lze použít také do prostoru místnosti k osvěžení vzduchu nebo jako vůně do klimatizací. Výrobek není klasifikován jako nebezpečný pro životní prostředí a je biologicky rozložitelný.

Tento výrobek je velmi vhodným pomocníkem v domácnosti, ve které mají své místo i domácí mazlíčci. Všichni známe pocit, kdy vejdeme do bytu a téměř okamžitě podle zápachu poznáme, že se tu chovají křečci, kočky, morčata…atd. V tomto případě stačí aplikovat Neutralizér zápachu do prostoru místností a vcházející návštěva bude mít okamžitě pocit svěžího a provoněného bytu a ani malé děti ani domácí mazlíčci nebudou tímto trpět žádnou alergickou reakcí či nevolností. V domácnostech samozřejmě nevzniká nepříjemný zápach pouze kvůli chovu domácích zvířat.

Zdrojem zápachu doma, na chalupě, v automobilu, na půdě či ve sklepě může být cokoli od odpadkového koše přes zatuchlinu, lidský pot, kuchyňský zápach až např. ke zdravotním problémům s únikem moči během spánku do matrace. Ve všech těchto případech je Neutralizér zápachu schopen okamžitě zpříjemnit ovzduší a tím alespoň z části okamžitě vyřešit daný problém. Toto vše s vědomím, že je velmi šetrný jak k samotné přírodě, tak k živým bytostem v našem okolí.

ilustrační foto

Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku. Výrobek je klasifikován jako nebezpečný podle nařízení 1272/2008 CLP.

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



© 2007 - 2024 StavbaEU.cz

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.