Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
HUTERMANN FIRE BALL Hasící koule, automatické hasící zařízení 0069
HUTERMANN FIRE BALL Hasící koule, automatické hasící zařízení 0069 HUTERMANN FIRE BALL Hasící koule, automatické hasící zařízení 0069 HUTERMANN FIRE BALL Hasící koule, automatické hasící zařízení 0069

HUTERMANN FIRE BALL Hasící koule, automatické hasící zařízení 0069

FIRE BALL protipožární koule je nejjednodušší způsob ochrany před ohněm. Automaticky eliminuje požár bez ručního spouštění. V případě požáru stačí FIRE BALL hasící kouli hodit (nebo zakutálet) do... Zobrazit celý popis »


Výrobce: HÜTERMANN
Kód / Model: 0069

Popis

FIRE BALL protipožární koule je nejjednodušší způsob ochrany před ohněm. Automaticky eliminuje požár bez ručního spouštění. V případě požáru stačí FIRE BALL hasící kouli hodit (nebo zakutálet) do ohniska požáru, koule se automaticky aktivuje a účinně zhasí požár.

Hasící koule se skládá z ochranného obalu, ze speciálního tlakového zařízení, z hasicí práškové směsi FUREX 770. Při kontaktu s otevřeným ohněm se Fire Ball sám aktivuje, ochranný obal koule praskne, zazní varovný zvukový signál a uvolněná hasicí prášková směs uhasí vznikající požár ve svém okolí s rozlohou 8 – 10 m2. Navíc varovný zvukový signál 120 dB upoutá pozornost širokého okolí. Aktivace je naprosto bezpečná pro okolí a předměty v něm.

Elide Fire je možné umístit kdekoliv – nejvhodnější je jej instalovat do míst, kde je zvýšené riziko požáru – jako např. kuchyně, kotelna, komínové systémy, ohřívače, počítačová technika, elektrorozvaděče, trezory, garáže, sklady, kanceláře, hotelové místnosti, čerpací stanice, automobily, lodě atd. .

Výhody:
- stačí hodit (nebo zakutálet) do ohně
- manipulaci zvládnou děti i senioři
- nepoškodí zdraví, hašené předměty ani životní prostředí
- nepřetržitý dohled
- aktivní bezpečnost
- upozorní na vznik požáru – okamžité varování
- bezpečnější hašení, používá se z bezpečné vzdálenosti

Prokázalo se, že pokud bylo automatické hasicí zařízení použité při vznikajícím požáru v první etapě hoření, požár byl uhašen max. do 3 sekund. Rozptýlený prášek – hasicí médium FUREX 770 – uhasil plameny v okruhu 8 až 10 m2, nedal možnost rozvinutí požáru do druhé etapy hoření, případně následnému vznícení.

To znamená, že při vznikajícím požáru je požár automaticky uhašen v zárodku a je pod kontrolou. Toto vše automaticky, v časovém intervalu do 3 sekund!

Při požárech, které již svou intenzitou přešly do druhé etapy hoření, Elide Fire snížilo teplotu hoření o neuvěřitelných 400 °C! Použitím automatického hasicího zařízení se prodloužil časový interval možnosti použití účinnějších profesionálních hasicích zařízení a prodloužil se časový interval možnosti nástupu zásahu profesionálních záchranných požárních složek!

To znamená, že intenzita požáru se snižuje, rozptýlený prášek – hasicí médium – tlumí intenzitu hoření, lze lokalizovat epicentrum požáru a to nejdůležitější – vytváří se prostor a čas k evakuaci ohrožených osob!

Je třeba si uvědomit, jaká je rychlost šíření požáru a jaké jsou reálné možnosti nástupu na zásah profesionálních záchranných hasičských složek od momentu nahlášení vzniku požáru.

Obsah balení:
1 ks hasicí koule - míč k hašení
1 ks návod k použití
1 ks držák s úchyty

Protipožární koule FIRE BALL
- Typ výrobku: jiné pyrotechnické výrobky, pyrotechnické hasicí prostředky
- Kategorie: P 1
- Registrační číslo: 1395 – P1 – 0128/2010 (normy EU)
- NEC: 4,0 g
- Průměr koule: 147 mm
- Hmotnost hasicí práškové směsi: 1,3 kg
- Celková hmotnost prostředku: 1,5 kg
- Varovný zvukový signál: 120 dB
- Teplota použitelnosti a skladování: -40 až +85 °C
- K samovolnému zapálení může dojít pokud teplota okolního prostředí přesáhne cca 280 °C
- Prostředek zabezpečí uhašení počátků požáru v místnostech s rozlohou do 8 – 10 m2, oheň v objemu cca 30 – 35 m3
- Vliv pádu z výšky 2,5 m – bez porušení funkčnosti
- Garantovaná životnost 10 let – po dobu tohoto období nevyžaduje další náklady na servis a kontroly

Model 2019 a vakuově balený.

ilustrační foto

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



© 2007 - 2024 StavbaEU.cz

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.