Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
FORESTINA Zdravá zahrada lepové pásy venkovní 50cm 4ks 1292002
FORESTINA Zdravá zahrada lepové pásy venkovní 50cm 4ks 1292002

FORESTINA Zdravá zahrada lepové pásy venkovní 50cm 4ks 1292002

Lepové desky patří do skupiny výrobků řady Zdravá® zahrada, jenž jsou určeny k spolehlivé likvidaci škůdců. Neobsahují umělé chemikálie, pouze účinné látky přírodního původu, proto po aplikaci ne... Zobrazit celý popis »


Výrobce: FORESTINA
Kód / Model: 1292002

Popis

Lepové desky patří do skupiny výrobků řady Zdravá® zahrada, jenž jsou určeny k spolehlivé likvidaci škůdců. Neobsahují umělé chemikálie, pouze účinné látky přírodního původu, proto po aplikaci nebrání volnému pohybu lidí i zvířat po ošetřené ploše. Výrobky se mohou používat i v ekologickém zemědělství. Zdravá zahrada lepové pásy jsou určeny k ochraně ovocných stromů před lezoucím hmyzem (píďalky, mravenci, puklice atd.) v sadech a zahradách.

Charakteristika:

lepový pás s nánosem lepu Chemstop Ecofix 70g / 1kg - EKO výrobek (balení obsahuje 4 kusy lepového pásu o délce 50 cm a jutový provázek).

Přednosti:
Využití tam, kde nelze použít chemické způsoby likvidace škůdců.
Bez zápachu.
Bez insekticidů.
Dlouhodobě působící lep (závisí na povětrnostních podmínkách).

Využití proti:
Lezoucímu hmyzu, především před bezkřídlými samičkami píďalek (Geometridae), které již v odbobí prvních nočních mrazů vylézají po kmenech do korun stromů, kde kladou vajíčka. Housenky líhnoucí se na jaře pak způsobují významné škody. Dále se lepové pásy využívají proti mravencům, kteří významně podporují napadení mšicemi. Lepový pás lze použít i proti puklicím.

Použití:
Nejdříve důkladně očistíme kůru v místě umístění přibližně 60 - 80 cm nad zemí. Případné nerovnosti uhladíme špachtlí, aby se pás co nejtěsněji přivinul ke kůře stromu. Poté lepový pás vyjmeme z obalu a odstřihneme potřebnou délku, dle obvodu kmene, tak aby alespoň 3 cm přesahoval. Následně upevníme přiloženým motouzem. Pokud je strom připevněný ke kůlu, ovážeme lepovým pásem i tento kůl.

Rozsah použití:
Lepové pásy lze použít pro monitoring a snížení populační hustoty škodlivých organismů na ovocných stromech.

Doba instalace:
> proti píďalkám instalujeme pásy cca od konce září do poloviny října
> proti puklicím instalujeme pásy v únoru až březnu v době kdy jejich larvální stadia nalézají ze země do korun
> proti mravencům instalujeme pásy v dubnu až květnu v době kdy roznášejí na stromy mšice

Aplikační poznámka:
Při náhodném potřísnění lze nanesený lep - Chemstop Ecofix očistit jedlým olejem, nebo technickým benzínem a následně teplou vodou a mýdlem.

Upozornění:
Tyto údaje jsou pouze informativní. Prodejce neručí za škody způsobené nesprávným použitím.

ilustrační foto

Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku. Výrobek je klasifikován jako nebezpečný podle nařízení 1272/2008 CLP.

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



© 2007 - 2024 StavbaEU.cz

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.