Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
FORESTINA Grass Travní směs Park 500g
FORESTINA Grass Travní směs Park 500g

FORESTINA Grass Travní směs Park 500g

Okrasná travní směs Vlastnosti: Grass travní směs PARK je určena k zakládání a obnově travních ploch určených k menší zátěži - okrasné a dekorativní plochy. Zachovává si svěží zelenou barvu. S... Zobrazit celý popis »


Výrobce: FORESTINA
Kód / Model: 1010001

Popis

Okrasná travní směs

Vlastnosti:
Grass travní směs PARK je určena k zakládání a obnově travních ploch určených k menší zátěži - okrasné a dekorativní plochy. Zachovává si svěží zelenou barvu.

Složení:
Jílek vytrvalý Ahoj 15 %
Kostřava červená Ferota 27 %
Kostřava červená Valaška 25 %
Jílek vytrvalý Bača 23%
Jílek jednoletý Rožnovský 10 %

Poznámka ke složení:
Druhové složení směsí se mohou měnit v závislosti na dostupnosti jednotlivých použitých komponent.

Výsevek:
1 kg na 50 m2. Hloubka setí je 0,5 - 1 cm.
Balení 0,5 kg vystačí cca na 25 m2.

Jak správně založit a udržovat trávník:

Příprava pozemku
Pozemek určený k osetí důkladně chemicky či mechanicky odplevelíme a upravíme do požadovaného tvaru a spádu. Pro zlepšení půdních vlastností přidáme do vegetační vrstvy podle potřeby písek či rašelinný substrát a povrch lehce utužíme.

Výsev
Trávník je možné zakládat od jara do začátku podzimu, v případě letního výsevu je ale nutné zajistit dostatečnou závlahu. Osivo v množství 20 - 40 g/m2 (dle druhu travní směsi) rovnoměrně vysejeme na povrch a mělce ho hráběmi zapravíme do půdy, pozemek lehce přivalíme. Od zásevu až do vzejití porostu pozemek opatrně a často zavlažujeme.

Sekání
Pravidelným kosením udržujeme výšku trávníku 2 - 3 cm, jednorázově neodstraňujeme při seči víc než jednu třetinu listové hmoty. Předpokladem kvalitního pokosení je dobře nabroušené sekací ústrojí.

Hnojení
Živiny potřebné pro rozvoj trávníku doplňujeme pravidelným přihnojováním umělými hnojivy. Na jaře a počátkem podzimu aplikujeme kombinovaná hnojiva, během vegetační sezóny doplňujeme především dusík. Vhodné je také použití kapalných či dlouhodobě působících trávníkových hnojiv.

Zavlažování
V období sucha trávník podle potřeby zavlažujeme, nejlépe večer či v noci, kdy je menší výpar. Vhodnější jsou méně časté, ale vydatné závlahy, které provlhčí celou kořenovou zónu.

Odplevelování
Trávovité plevele je potřeba zlikvidovat již před zásevem trávníku. Dvouděložné plevele se z trávníku odstraní aplikací běžně dostupných selektivních herbicidů.

Upozornění:
Tyto údaje jsou pouze informativní.

ilustrační foto

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



© 2007 - 2024 StavbaEU.cz

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.