Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
FORESTINA Přípravek proti mravencům 100g 1270012
FORESTINA Přípravek proti mravencům 100g 1270012

FORESTINA Přípravek proti mravencům 100g 1270012

Přípravek proti mravencům patří do skupiny výrobků řady Zdravá® zahrada, jenž jsou určeny k spolehlivé likvidaci škůdců. Neobsahují umělé chemikálie, pouze účinné látky přírodního původu, proto p... Zobrazit celý popis »


Výrobce: FORESTINA
Kód / Model: 1270012

Popis

Přípravek proti mravencům patří do skupiny výrobků řady Zdravá® zahrada, jenž jsou určeny k spolehlivé likvidaci škůdců. Neobsahují umělé chemikálie, pouze účinné látky přírodního původu, proto po aplikaci nebrání volnému pohybu lidí i zvířat po ošetřené ploše. Výrobky se mohou používat i v ekologickém zemědělství. Přípravek proti mravencům je rychle účinkující přípravek ve formě poprachu nebo postřiku k odstranění obtížných mravenců na cestách a jiných zpevněných nebo vydlážděných plochách, teresách apod. Neobsahuje umělé chemikálie, ale pouze účinné látky přírodního původu, proto po aplikaci nebrání volnému pohybu lidí i zvířat po ošetřené ploše. Tyto účinné látky chrání životní prostředí.

Charakteristika:

Biocid

Účinná látka:
Pyrethriny 1,74g/kg

Působení přípravku:
Pyrethriny jsou dvě přírodní organické sloučeniny se silným insekticidním účinkem. Pyrethrin I a pyrethrin II jsou strukturálně příbuzné estery s cyklopropanovým jádrem, v případě pyrethrinu I s kyselinou (+) - trans-chryzantémovou. Liší se oxidačním číslem jednoho z atomů uhlíku. Jedná se o viskózní kapaliny, které se oxidací stávají neúčinné. Nejsou perzistentní, podléhají biodegradaci a rozpadají se působením světla nebo kyslíku. Pyrethriny jsou obsaženy například v obalech semen trvalky Chrysanthemum cinerariaefolium (kopretina starčkolistá), která je také komerčně pěstována jako zdroj těchto insekticidů.

Použití:
Zdravá zahrada® - přípravek proti mravencům lze použít dvojím způsobem, buď ve formě posypu nebo ve formě postřiku, neboť je velmi dobře vodorozpustný. Aplikace se doporučuje ráno nebo večer, kdy je většina mravenců v mraveništi. Pro ochranu užitečných organismů se doporučuje dávat přednost cílenému postřiku. Nepoužíváme ho však na silně nakloněných plochách, kde je nebezpečí splachu do vodoteče - obzvláště při dešti nebo při zálivce. V bezprostřední blízkosti vodoteče (cca do 5 - 10 m) se přípravek nesmí používat.

Dávkování při aplikaci posypem:
Přípravkem rovnoměrně posypeme mravenčí stezky v množství 2 - 4 zarovnané lžičky (10 - 20 g) na 1 m2 a nasypeme také do mraveniště.

Dávkování při aplikaci postřikem:
K postřiku je třeba připravit roztok - v 0,5 litru vody rozpustit 2 - 4 zarovnané lžičky (10 - 20 g) přípravku. Roztok je třeba nastříkat do mraveniště i na mravenčí stezky (přibližně 0,5 - 1 litr na 1 m2).
Balení 100 g je cca na 5 litrů aplikační kapaliny, která vystačí na 2,5 - 5 m2.

Doporučení a možná rizika ve vztahu k životnímu prostředí:
Jedovatý pro vodní organismy.

Upozornění:
Tyto údaje jsou pouze informativní. Prodejce neručí za škody způsobené nesprávným použitím přípravku.

ilustrační foto

Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku. Výrobek je klasifikován jako nebezpečný podle nařízení 1272/2008 CLP.

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



© 2007 - 2024 StavbaEU.cz

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.