Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
SEMO Pelyněk kozalec 5945
SEMO Pelyněk kozalec 5945 SEMO Pelyněk kozalec 5945

SEMO Pelyněk kozalec 5945

Novinka
SEMO Pelyněk kozalec 5945 Artemisia dracunculus L. Bylina známá pod názvy estragon či kozatec kořenný pochází z oblasti střední a jihozápadní Asie. Má světle hnědý křehký oddenek s tenkými koř... Zobrazit celý popis »


Kód / Model: 5945

Popis

SEMO Pelyněk kozalec 5945

Artemisia dracunculus L.

Bylina známá pod názvy estragon či kozatec kořenný pochází z oblasti střední a jihozápadní Asie. Má světle hnědý křehký oddenek s tenkými kořínky. Světle zelené lodyhy jsou na bázi hnědavé a dřevnaté. Listy obsahující jód, minerální soli a vitaminy A a C mají aromatickou vůni a ostrou, slabě nahořklou chuť. Dolní listy jsou trojklanné, ostatní čárkovitě kopinaté. Rostlina se dá pěstovat na záhoně i v květináči, sklízí se až třikrát ročně.

Žvýkání čerstvých listů osvěžuje dech, překrývá nepříjemné chutě v ústech a navozuje spánek. Nálev podporuje trávení, povzbuzuje chuť k jídlu, ulevuje při nadýmání, žaludeční nevolnosti a kataru, škytavce, revmatizmu, dně, zánětu kloubů a bolesti zubů. Pití čaje pomáhá proti nespavosti, působí diureticky a vyvolává menstruaci. Estragon se používá i v kosmetickém průmyslu (při výrobě voňavek) a jako koření.

ilustrační foto

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



© 2007 - 2024 StavbaEU.cz

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.