Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
SEMO Řecké oregano 59119
SEMO Řecké oregano 59119 SEMO Řecké oregano 59119

SEMO Řecké oregano 59119

Novinka
SEMO Řecké oregano 59119 Origanum heracleoticum L. Řecké oregano (Origanum heracleoticum) je trvalka, vhodná na skalky, suché zídky nebo do volných trvalkových výsadeb.Tvoří vzpřímené ale taky ... Zobrazit celý popis »


Kód / Model: 59119

Popis

SEMO Řecké oregano 59119

Origanum heracleoticum L.

Řecké oregano (Origanum heracleoticum) je trvalka, vhodná na skalky, suché zídky nebo do volných trvalkových výsadeb.Tvoří vzpřímené ale taky poléhavé keříky. Dobře snáší písčitohlinitou, alkalickou půdu. Potřebuje slunné a chráněné stanoviště, Je taky ideální bylinkou do stínu.
Vysévá se zjara a kvete v červenci až v září. Mladé lístky a špičky výhonů se mohou otrhávat podle potřeby průběžně po celé léto. K sušení sklízíme kvetoucí nať, kdy rostlina obsahuje nejvíce silice s velmi příjemnou vůní. Nať se seřízne v délce 15–20 cm a také je možné ji sušit ve slabší vrstvě nebo zavěšenou ve stínu na vzdušném místě.

Má specifickou chuť s mírně peprným aroma. Sušenou nať používáme v kuchyni i v léčitelství.Odvar z rostliny povzbuzuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení a působí protizánětlivě.
Použití: Jako koření do pizzy, zapékaných jídel, omáček, vaječných, sýrových a zeleninových jídel.

ilustrační foto

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



© 2007 - 2024 StavbaEU.cz

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.