Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
SLOKOV VARIANT SL27D Kotel na dřevo (3. emisní třída)
SLOKOV VARIANT SL27D Kotel na dřevo (3. emisní třída) SLOKOV VARIANT SL27D Kotel na dřevo (3. emisní třída)

SLOKOV VARIANT SL27D Kotel na dřevo (3. emisní třída)

SLOKOV VARIANT SL27D Kotel na dřevo (3. emisní třída) Vstupní a výstupní příruba na kotli mají stejný tvar a stejnou polohu jako příruby u kotlů SL27 a SL33 (kotle na uhlí od firmy SLOKOV). To z... Zobrazit celý popis »


Výrobce: SLOKOV, a.s.
Kód / Model: SL27D

Popis

SLOKOV VARIANT SL27D Kotel na dřevo (3. emisní třída)

Vstupní a výstupní příruba na kotli mají stejný tvar a stejnou polohu jako příruby u kotlů SL27 a SL33 (kotle na uhlí od firmy SLOKOV). To zaručuje snadnou výměnu staršího kotle zmíněného typu za tento nový kotel. Je však třeba počítat s větší šířkou kotle a s větší násypnou šachtou (kotel potřebuje více místa do boku a dopředu).

Popis kotle:
Kotel je svařen z ocelových plechů. Vnitřní prostor je rozdělen vodní přepážkou na násypnou šachtu, spalovací komoru a výměník, kterým proudí spaliny ke kouřovému hrdlu. Pod spalovací komorou a násypnou šachtou je dvoudílný rošt, ovládaný z boční strany kotle pákou.
Regulace sekundárního vzduchu přiváděného do spalovací komory zvyšuje účinnost kotle. Primární vzduch je přiváděn pod rošt regulovatelnou klapkou v popelníkových dvířkách. Regulace se provádí ručně nebo automatickým regulátorem výkonu (TRV), který je dodáván jako příslušenství současně s kotlem. Vstup a výstup topné vody je standartně opatřen přírubami g 2", je možno si ale objednat i kotel s přírubami G 1 1/2" nebo DN 65.
Kouřovod je v ose kotle na zadní straně. Zatápěcí klapka se ovládá z horní části kotle.

Použití kotle, palivo:
Ocelový teplovodní kotel VARIANT SL je zdrojem tepla vhodný pro vytápění bytů, rodinných domků, provozoven a obdobných objektů s tepelnou ztrátou kolem 27 kW. Otopný systém může být s otevřenou nebo tlakovou expanzní nádobou, samotížným nebo nuceným oběhem otopné vody, s maximálním přetlakem 200 kPa.

Kotel VARIANT SL27 D je přednostně určen pro spalování suchého dřeva s maximální vlhkostí 20%, tj. přířezů z kulatiny do pr. 100mm a délky do 330mm, respektive štípaného dřeva s kůrou nebo bez kůry. Výrobce doporučuje palivo ukládat do přikládací šachty příčně, aby docházelo k plynulému odhořívání a sesuvu paliv. Při použití tzv. „netvarů“, je nutný zvýšený dohled obsluhy.
Dobrá funkce je podmíněna kromě odborné instalace také potřebným komínovým tahem a správnou obsluhou.

Parametry:
Jmenovitý výkon 27 KW
Výška kotle celková 1030 mm
Šířka kotle vč.krytů 490 mm
Hloubka kotle 880 mm
Vodní obsah kotle 58 l

ilustrační foto

Dokumenty

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



© 2007 - 2024 StavbaEU.cz

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.