Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
SEMO Mateřídouška obecná 5937
SEMO Mateřídouška obecná 5937 SEMO Mateřídouška obecná 5937

SEMO Mateřídouška obecná 5937

Novinka
SEMO Mateřídouška obecná 5937 Thymus serpyllum L. Mateřídouška obecná je vytrvalá, silně aromatická bylina, obvykle dorůstající do výšky 10 – 30cm s vřetenovitým kořenem, z něhož vyrůstají četn... Zobrazit celý popis »


Kód / Model: 5937

Popis

SEMO Mateřídouška obecná 5937

Thymus serpyllum L.

Mateřídouška obecná je vytrvalá, silně aromatická bylina, obvykle dorůstající do výšky 10 – 30cm s vřetenovitým kořenem, z něhož vyrůstají četné, poléhavé, kořenující větve, které nesou přímé nebo čtyřhranné, načervenalé a opět větvené větvičky. Drobné vstřícné listy jsou krátce řapíkaté, čárkovité až skoro okrouhlé. Stopkaté květy nachově fialové barvy jsou sestaveny v lichopřeslenech a mají chlupatý, pětizubý kalich. Plod se nazývá tvrdka.

Obklady připravené z nálevu z mateřídoušky se používají při zánětlivých onemocněních pokožky, při revmatismu a jako analgetický prostředek při onemocnění svalů a kloubů. Silnější nálev můžeme použít při zánětech ústní dutiny také jako kloktadlo s dezinfekčním a dezodoračním účinkem. Mateřídouška se užívá v kosmetice jako přísada do bylinných krémů a pleťových vod pro citlivou mastnou pleť s komedony, rozšířenými póry a se sklonem k dorobným zánětům a do přípravků určených pro mastné vlasy. Lze z ní připravit posilující aromatické koupele.

ilustrační foto

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



© 2007 - 2024 StavbaEU.cz

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.