Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
FORESTINA Garden Mulčovací kůra 60l jemně drcená
FORESTINA Garden Mulčovací kůra 60l jemně drcená

FORESTINA Garden Mulčovací kůra 60l jemně drcená

Mulčovací kůra je ekologicky nezávadný 100 % přírodní materiál, jenž slouží jako ochrana proti plevelům, výparu vody, zmrznutí rostlin apod. Po jeho použití nevzniká odpad. Vlastnosti: Velikost... Zobrazit celý popis »


Výrobce: FORESTINA
Kód / Model: 1130011

Popis

Mulčovací kůra je ekologicky nezávadný 100 % přírodní materiál, jenž slouží jako ochrana proti plevelům, výparu vody, zmrznutí rostlin apod. Po jeho použití nevzniká odpad.

Vlastnosti:

Velikost frakce 0 - 4 cm (jemně drcená)

Charakteristika:
Mulčovací kůra je určená k mulčování záhonů kolem květin, keřů a okrasných stromů. Zabraňuje vysychání půdy tj. udržuje vlhkost půdy, čímž šetří vodu, zabraňuje erozi u výsadeb na svažitých pozemcích či držuje schůdnost pěšin i za deštivého počasí. Dále působí humusotvorně a zabraňuje růstu plevelů. V zimě chrání kořenový bal před promrznutím (růže, stromy, keře). Je ideální pro půdokryvné pokrytí půdy na záhonech.

Použití:
Na nakypřený a urovnaný povrch půdy (zbavený vytrvalých plevelů) se nasype 4 - 10 cm vysoká vrstva kůrového mulče. Obecně se doporučuje každým rokem přisypat cca 1 - 2 cm nového mulče, nebo jej obnovit cca po 3 letech tzn. odstranit starý, částečně rozložený mulč a celý postup opakovat.

Vhodné použití:
Je vhodná k mulčování záhonů kolem květin, keřů, okrasných stromů.
Vzhledem k velikosti frakce (0 - 4 mm) lze použít jako spodní vrstva mulčování, u které není podstatný vzhled na kterou poté nasypeme mulčovací kůru větší frakce, abychom docílili líbivějšího vzhledu při nižších nákladem na mulčování.
Pro venkovní plochy.
Pod okrasné a ovocné stromy i keře, živé ploty.
V květináčích rostlin v pěstebních nádobách na terase i na záhonech.
Na záhony zeleniny a jahod.
K růžím a okrasným květinám.
Na pěšiny, cesty a dětské koutky.
Na svahy proti erozi.
K oddělení trávníku od záhonu.
Není vhodná pro půdokryvné pokrytí půdy na místech, kde je vyžadován líbívý vzhled.

Dávkování:
> doporučená vrstva cca 4 - 10 cm
Balení 60 l vystačí při tomto doporučení cca na 0,80 m2.

Hmotnost balení 60l:
cca 20 kg

Upozornění:
Kůra je přírodní organický materiál, osídlovaný saprofytyckými houbami, které se mohou na kůře objevit. Nejedná se tedy o vadu výrobku, ale o jeho přirozenou vlastnost.
Uvedené množství v dávkování má pouze orientační charakter a závisí na způsobu použití.

TIP:
Při použití proti růstu plevelů se doporučuje na půdu rozprostřít černou (hnědou) netkanou (tkanou) textílii, která výrazně napomůže při potlačení růstu plevelů.

ilustrační foto

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



© 2007 - 2024 StavbaEU.cz

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.